OM KÄNGURULÄDER. 

Känguruläder är känt för sin extrema hållbarhet, lätt vikt och det ganska "ärrade lädret", vilket är en naturlig följd av att alla känguruer lever vilda.

Lädrets mjukhet gör att kläder av känguruläder sitter bekvämt och väl på handen/kroppen. Materialets lätthet gör också att den super bekväm att bära. En klädesplagg fungerar året runt. Det är vind- och vattentätt och har en solskyddsfaktor på +50. Perfekt för att göra en golfhandske av!

En annan riktigt bra egenskap med en känguruskinn är att lädret är så flexibelt att handsken tål att packas ihop. Lädret tål dock inte att vikas kraftigt, som ett pappersark, utan måste vridas ihop.

Om läderhandskar blir mycket våta kan färgen spridas lite och du bör därför inte utsätta färgade handskar för blötläggning. 

Läderfärgen kan även blekna lite om den utsätts för solljus under lång tid, därför bör du inte lägga dina läderhandskar i t.ex. bilens bakruta eller andra platser där de utsätts för starkt ljus.

Endast 0.4 mm mellan dig och klubbans grepp. 

Lädrets struktur ger en exceptionellt bra grepp som fungerar i både torrt och blött väder. Känguruskinn är tätare, starkare och kans därför leva upp till 4 gånger som länge som vanliga golfhandskar.  Runda efter runda återfår det sin spänst och därför sitter den alltid "tajt" på din hand. En golfhandske av känguruskinn har en bättre passform längre än vad en traditionell golfhandske har.

Hållbarhet.

HÅLLBART : Antalet kängurur kontrolleras av den australiensiska regeringen för att säkerställa en stabil vild population i det fria. Du kan lugnt veta att det inte är ett djur i utrotningshotat tillstånd. Känguru är lite som vår egna älg, en djur med en stor population som övervakas.

NATURLIGT - Fött från en vild och självförnyande resurs, naturligt känguruläder anses därför vara ett förnybart material.

Golfhandske i känguruskinn

Lättare - tunnare - starkare - flexiblare