Switchgrip...

Switchgrip handlar om känsla...
Ytterligare vikt i klubbans "ända" ändrar balanspunkten, minskar svingvikten och ökar den totala statiska vikten. När du lägger till vikt på klubbans grepp ända, flyttar du klubbans balanspunkt mot dina händer och höjer klubbans totala statiska vikt. Du minskar också svingvikten, så att huvudet känns lättare. Svårt att ta in! Köp ett grepp och ett 3 pack med vikter och sätt på drivern och testa. Du kommer förstå direkt, det blir en aha upplevelse utöver det vanliga. Ett otroligt billigt och enkelt sätt att hitta rätt! Alla har vi en unik sving, så en klubbas vikt och balanspunkt bör ju självklart också variera på person till person! 


SwitchGrip 3 pack

Du köper alltid ett grepp och sedan ett 3-pack vikter, dessa är på 8-14-20 gram, dessutom medföljer en 2 gram vikt som redan sitter i klubban. Vi föreslår att du börjar med att byta vikt på Drivern. För att sedan arbeta dig igen resten av golfsetet.ROC – Rate Of Closure hänför sig till den takt med vilken klubban stänger sig i nedsvingen. Genom att lägga mer vikt på toppen av skaftet ökar denna ROC. Detta ger ett mer square klubbansikte vid träffen, vilket leder till en mer kontrollerad och rakare bollflykt.

Det handlar om kontroll – lättare klubbor har mindre känsla, medan tyngre klubbor erbjuder ett "motstånd" att "känna" var kraften att utgår ifrån. Att ha rätt balanserade klubbor gör att golfare kan svinga bättre (rätt plan) och få bättre kontakt med klubbhuvud.

Vetenskapen – extra massa placeras i greppändan av klubban för att motverka ett tyngre huvud.
Denna viktningsteknik ökar klubbans totala tröghetsmoment (MOI), så att den svänger mindre och känns mer stabil under hela slaget.

Medan de flesta golfare kommer att dra nytta av att få en vikt placerad i bakändan av sina grepp, kommer inte alla golfare att dra nytta av att balansera "upp" varje klubba, detta är anledningen till att SwitchGrips designades speciellt för att komma med en 2 grams plugg (icke-vikt) på alla SGR & SG2 grepp. Du kanske bara behöver balansera de länga klubborna eller tvärtom.

Louis Oosthuizen & ernie els.

Bägge två spelar med switchgrip på sina klubbor, men även världens bästa golfare genom tiderna gjorde så - fast på sitt eget sätt! 
Jack Nicklaus hade tex. 2 tejpade mynt längst bak på sin klubba, och med 18 major segrar - så vet han nog vad innebörden av att ha en "motvikt" i sina klubbor betyder. Varför inte våga testa själv. Vi letar alla efter den speciella aha upplevelsen...