Barn & Nybörjarset

Golfset dam & herr, nybörjarset & golfklubbor för barn

Här finns golfset för nybörjaren och golfklubbor för barn, det är viktigt att barn får golfklubbor anpassade för deras längd och styrka. 

Vill du introducera den bästa sporten av de alla till ett av dina barn, försöker du kanske få frugan att bli intresserad så du kan spela ännu mera golf. Vi har golfset för Dam & Herr och flera varianter av golfset för barn. Hur enkelt som helst, välj bara efter barnets längd eller ålder. Oncourse är setet för den vuxna nybörjaren! MacGregor eller On Course är golfseten för barnen. Skillnaden dem emellan är att Mac Gregor har jobbat längre med barnklubbor och klubborna är lättare och med bättre kvalitet. Men oftast växer ju ett barn "ur sina klubbor" och då kanske plånboken får styra lite mer.

Guide för golfset och golfklubbor barn!

Vill du få ditt barn intresserad utav golfspelet så att Ni kan tillbringa tid på rangen, putting green, på träningsområdet och kanske även banan. Ja då är bör du ge barnet bästa möjliga chans och inte dina gamla klubbor som är för långa, fel i flex, för tunga och har fel balans.
Tänk inte ens tanken på att kapa dina gamla klubbor så de skall bli kortare, det gör bara skaftet hårdare och än mer ospelbart. Du måste helt enkelt köpa en klubba anpassad till ditt barns längd. Köp enstaka klubbor och bygg på efter hand som intresset för golf växer hos barnet. Börja med putter och en Driver, då kan ni ha roligt på övningsgreenen och på rangen. 

Om du handlar barnklubbor från MacGregor så kan du tryggt veta att dessa är anpassad på alla möjliga sätt (vikt, längd, flex mm) för att ditt barn skall få bästa möjliga chans att slå bra slag och därmed gilla den bästa sporten av alla. Ta nu och se till att ditt barn för golfklubbor för barn.

Guide för Nybörjarset golf för vuxen dam eller herre!

Skall du handla ett golfset för nybörjare (vuxen), så finns det några saker att tänka på. 

  1. Grafit eller stål på klubbskaftet.
  2. För dam eller herre!
  3. Skall bagen bäras eller skall den vara anpassad för en vagn.
  4. Golfset i hel eller halvset!

Kan du svaret på ovan tre frågor, så har du kommit långt i valet av nytt golfset. 

Grafitskaft bör generellt damer och äldre herrar ha, grafitskaft ger möjlighet att få en högre svinghastighet och därmed mer fart på klubbhuvudet och det resulterar i längre slag.
Bärbag eller vagnsbag, brukar och hänga ihop med om man är dam eller äldre herre, det tär på rygg och krafter att bära en bag fylld med klubbor, dryck, och annan utrustning. Så dessa brukar också föredra en bag som är tänkt för en golfvagn.

Hel eller halvset, ja detta har med hur troligt du själv tro det är att du kommer fortsätta med golfspelet. Ett halvset har mindre antal klubbor och blir ju självklart billigare och är ju också lättare så det är perfekt att ha på axeln. Men om man efter första säsongen känner att jag vill "fortsätta" med golf, ja då räckor oftast inte klubborna till, man vill ändå gå upp till ett helset. 

I våra nybörjarset från OnCourse så finns möjligheten till att välja både grafit och stålskaft, likaså om man vill ha vagnsbag eller bärbag.
OnCourse är ett etablerat märke som ger mycket för pengarna, ett smart val när man skall köpa sitt första golfset till sig själv eller någon annan.