Golfhandskar & grepp

Golfhandskar & Grepp!

Golfhandsken är vår sista "kontakt" med klubborna och skall därför ge oss bästa möjliga känsla. Den skall inte kännas som något hinder eller ge dig någon "klumpig" känsla. Man vill ha tunnast möjliga golfhandske, som ger bästa möjliga grepp. Vi rekommenderar alltså våra tunna Känguru golfhandskar, som är starkare än vanliga golfhandskar och ger bättre grepp även i regn - dessutom är de mer slitstarka än vanliga golfhandskar. Vi rekommenderar verkligen en golfhandske i känguruskinn!

Sedan är vi en av de få som säljer golfhandskar speciellt framtagna för Er som lider av artros i händerna.
Tyvärr är artros vanligt, men det skall inte innebära att Ni inte kan få bästa möjliga golfhandskar. Välj vår Bionic Golfhandske, eller möjligtvis CopperTech handsken. 

Har du inte testat SwitchGrip är det hög tid att göra så. Genom att lägga till vikt i klubbans ände så får du ett stabilare klubbhuvud som då oftare hamnar på rätt plan genom svingen - ett enkelt sätt att bli bättre... Innan du köper en ny Driver för 3 - 7 000 kr, så testa switchgrip först.

Golfhandskar

Vi säljer 4 olika modeller av golfhandskar, Bionic golfhandske för Er som lider av artros i händerna. Känguru golfhandske, alla som en gång har testat och börjat spela med känguruskinn går aldrig tillbaka till en vanlig handske. Tunnare, starkare, bra grepp  även i regn är bara några av fördelarna! Coppertech golfhandske är lite av ett "mellanting" av Bionic och en känguru golfhandske, bra grepp och stöd för Er med artros i händerna. 

Switchgrip

Switchgrip, har du aldrig hört talat om det! Då kommer infon här!

SwitchGrip golfgrepp handlar om ge klubban en ny "balanspunkt".
Ytterligare vikt i klubbans "ända" ändrar balanspunkten, minskar sving vikten och ökar den totala statiska vikten.

När du lägger till vikt på klubbans ände flyttar du klubbans balanspunkt mot dina händer och höjer klubbans totala statiska vikt.
Du minskar alltså svingvikten, så att huvudet känns lättare.
Jack Nicklaus hade tex. 2 tejpade mynt längst bak på sin klubba, med 18 major segrar - så vet han nog vad innebörden av att ha "motvikt" i sina klubbor betyder.

ROC – Rate Of Closure hänför sig till den takt med vilken klubban stänger sig i nedsvingen. Genom att lägga mer vikt på toppen av skaftet ökar denna ROC.
Detta ger ett mer square klubbansikte vid träffen, vilket leder till en mer kontrollerad och rakare bollflykt.

Vetenskapen säger – extra massa placeras i greppändan av klubban för att motverka ett tyngre huvud.
Denna viktningsteknik ökar klubbans totala tröghetsmoment (MOI), så att den svänger mindre och känns mer stabil under hela slaget.

Vi rekommenderar att du börjar med din Driver, alltså 1 grepp och 3 vikter. Testa de olika vikterna och se vilken som passar din sving och sving hastighet bäst! 
Så istället för att köpa en ny dyr Driver testa Switchgrip först.